طرز تهیه هلو کباب
هلو کباب
امروز قصد معرفی یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی را داریم. هلو کباب
یکی از انواع خوراک های اصیل کردی است که به شهر کرمانشاه تعلق دارد.
کرمانشاهی ها این کباب خوشمزه را با روغن کرمانشاهی درست می کنند. این
روغن بسیار مرغوب و لذیذ است
و روی طعم و مزه هلو کباب اثر مهم و
بسزایی دارد. نام این خوراک باعث سوتفاهم و فکر اشتباه در افراد میشود و
همه فکر میکنن این خوراک با هلو درست میشود زیرا نامش هلو کباب است اما این
غذا در مواد لازم و ترکیبات خود هلو ندارد. این غذا یک نوع کوفته مانند
کوفته تبریزی است
و تنها به خاطر شبیه بودنش به هلو به این نام معروف
شده است. در ادامه طرز تهیه و پخت هلو کباب را با تمام نکات آموزشی آن در
اختیار شما قرار میدهیم . مقدار موادی که در زیر قرار گرفته شده برای ۴ نفر
است . اگر میخواهید برای تعداد بیشتری این غذا را تهیه کنید باید مقدار
مواد را بیشتر کنید.
مواد لازم هلو کباب
گوشت بدون چربی ۵۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری
لپه ۲۰۰ گرم
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
گردو ، کشمش و آلو بخارا به مقدار لازم
روغن کرمانشاهی یا روغن مایع به مقدار لازم
نمک ، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه هلو کباب
از
لپه شروع کنید. لپه ها را از شب قبل بخیسانید. یک قابلمه مناسب انتخاب
کنید و روی شعله گاز قرار بدهید. لپه هایی که از شب قبل خیسانده اید را با
دو لیوان آب درون یک قابلمه بریزید. صبر کنید تا لپه ها خوب بپزند. وقتی
لپه ها کاملا پخته شدند
قابلمه را از روی شعله گاز بردارید و کمی صبر
کنید تا سرد شود. زمانی که لپه ها سرد شدند ، لپه ها را چرخ کنید. لپه ها
را کناری گذاشته و گوشت را دو مرتبه چرخ کنید. گوشت را با لپه چرخ شده و نمک و زردچوبه و پیاز ، دو مرتبه دیگر چرخ کنید.
علت
دو بار چرخ کردن مواد ، ایجاد چسبندگی لازم برای کوفته است. اگر کوفته از
چسبندگی لازم برخوردار نباشد ممکن است باز شود. وقتی تمام مواد را چرخ
کردید ، باید به صورت بیضی شکل به مواد حالت بدهید. اگر دوست داشته باشید
میتوانید از گردو
و آلو و کشمش برای مغز کوفته ها استفاده کنید. یک تابه مناسب انتخاب کرده و
روی شعله گاز قرار بدهید. کمی روغن درون تابه ریخته و صبر کنید روغن داغ
شود. وقتی روغن داغ شد کوفته های بیضی شکل را به تابه اضافه و سرخ کنید.
وقتی
کوفته ها سرخ شدند یک قابلمه مناسب را انتخاب و کوفته هایتان را درون
قابلمه قرار بدهید. باید تا کمر و وسط کوفته هایتان آب وجود داشته باشد ،
پس مقداری آب درون قابلمه بریزید. یکی از نکات مهم در پخت هلو کباب این
موضوع است
که نباید بیش از اندازه درون قابلمه آب بریزید. این کار
موجب باز شدن کوفته ها و خراب شدن ظاهر هلو کباب میشود. باید به مقدار آب
بسیار توجه کنید. آب باید به اندازه ای باشد که زمانی که کوفته ها مغز پخت
شدند ، کمی از آب باقی مانده باشد.
آب لیمو و شکر را به قابلمه اضافه
و حرارت زیر گاز را ملایم و کم کنید. وقتی نیمی از پخت هلو کباب سپری شد ،
زعفرانی که دم کرده اید را با دارچین و نمک به قابلمه اضافه کنید. زمانی که هلو کباب پخته شد ، کوفته ها را در ظرف مناسب قرار داده و بچینید.
آبی که از پخت هلو کباب باقی مانده را روی کوفته ها ریخته و با مغز گردو و کشمش و زرشک تزیین کرده و سرو کنید. اگر دوست داشته باشید میتوانید به صورت دلخواه از سیب زمینی و تخم مرغ برای چسبندگی بیشتر در کوفته استفاده کنید.
منبع : hamdore.com/5390-holoo-kabab
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر