طرز تهیه میگو پلو
طرز تهیه میگو پلو
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی جنوبی می توانید برای ۴ نفر میگو پلو تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری میگو پلو تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
مواد لازم میگو پلو
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۲ حبه
- برنج ۳ پیمانه
- گشنیز ۵۰ گرم
- میگو ۳۰۰ گرم
- روغن مایع به اندازه کافی
- زعفران ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه میگو پلو
برای تهیه میگو پلو جنوبی ابتدا میگوها را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا خشک شوند.بعد گشنیز را پاک می کنیم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم.پیاز را به همراه حبه های سیر پوست می گیریمو می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم و اجازه می دهیم تا سبک شوند و سیرها را نیز اضافه می کنیم و مجددا تفت می دهیم
و کمی زردچوبه،فلفل سیاه و نمک روی پیازها و سیرها می پاشیم و تفت می دهیم تا طلایی شوند و میگوها را می افزاییم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ میگوها تغییر کند و خیلی سریع در شیرجوش 1 قاشق غذاخوری روغن می ریزیم
و روی حرارت ملایم می گذاریم و رب گوجه فرنگی را داخل شیرجوش می ریزیم و تفت می دهیم به مدت 1 دقیقه تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ رب تیره تر شود و آن وقت رب گوجه فرنگی را به میگوها اضافه می کنیم و کاملا مخلوط می کنیم
و زعفران دم کرده را به همراه 1 لیوان آب داغ به مواد اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم سس میگو شروع به جوشیدن کند و آب آن تبخیر شود و سس غلیظی داشته باشیم.
پس از اینک سس غلیظ شد گشنیزها را داخل سس میگومی ریزیم و خوب مخلوط می کنیم و 2 الی 3 دقیقه بعد تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم و در قابلمه ای 6 لیوان آب و کمی نمک می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم
و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب زودتر جوش بیاید.زمانیکه آب به جوش آمد برنج را می شوییم و آب داخل آن را خالی می کنیم و برنج را داخل آب در حال جوشیدن می ریزیم و هم می زنیم و دیگر اجازه می دهیم تا ب6 الی 8 دقیقه برنج نیم پز شود.
برنج را لای دندان تست می کنیم،اگر اطراف آن نرم بود ولی مغز برنج سفت بود بهترین زمان است که برنج را آبکش کنیم.برنج را آبکش می کنیم و قابلمه ای که برای پخت میگو پلو تدارک دیده ایم را می آوریم و کف آن روغن می ریزیم و نان یا سیب زمینی حلقه شده کف قابلمه می چینیم
و لایه اول چند کفگیر برنج می ریزیم و سس میگو روی آن می ریزیم و لایه بعد مجددا برنج و لایه روی آن سس میگو می ریزیم.همین طور ادامه می دهیم تا برنج و سس میگو تمام شود (دقت کنید لایه آخر برنج باشد) و درب قابلمه را می گذاریم و اول روی حرارت زیاد قرار می دهیم
تا بخار داخل قابلمه بپیچد و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا میگو پلو خوب پخته شود.پس از پخت میگو پلو را خوب زیر و رو می کنیم و کمی روغن روی آن می ریزیم و مخلوط می کنیم تا همه نقاط برنج آغشته به سس میگو شود و در دیس می کشیم و نوش جان کنید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر