طرز تهیه آش گندم
طرز تهیه آش گندم
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی سنتی می توانید برای ۴ نفر آش گندم تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری آش گندم تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
مواد لازم آش گندم
- نخود ۲۰۰ گرم
- لوبیا چیتی ۲۰۰ گرم
- سبزی آشی ۷۵۰ گرم
- پیاز داغ ۴ قاشق غذاخوری
- گندم پوست کنده ۳۰۰ گرم
- سیر داغ ۲ قاشق غذاخوری
- نعناع داغ ۲ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و کشک به اندازه کافی
طرز تهیه آش گندم
برای تهیه آش گندم نذری ابتدا نخود و لوبیا و گندم را در کاسه های مجزا می ریزیم و تا سطح آن ها آب می گیریم و به مدت 6 ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخورند و در این مدت چندین مرتبه آب آن ها را عوض می کنیم تا نفخ آن ها نیز از بین برود.سبزی را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش می گذاریم تا آب اضافه اش خارج شود و روی تخته آشپزخانه خرد می کنیم البته چون سبزی آش است نیاز نیست خیلی ریز خرد کنید. گندم را می شوییم و آب آن را خالی می کنیم
و در قابلمه ای که برای پخت آش در نظر گرفته ایم می ریزیم و نخود و لوبیا را نیز در آبکشی می ریزیم و می شوییم و به گندم اضافه می کنیم و 10 لیوان آب روی حبوبات می ریزیم و اول قابلمه را روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب داخل قابلمه جوش بیاید
و بعد از جوش آمدن حرارت را ملایم می کنیم تا به مرور زمان حبوبات بپزند.حدودا 2 ساعت زمان می برد تا نخود و گندم بپزد. پس از پخت حبوبات و گندم سبزی آش را اضافه می کنیم و بلافاصله کمی نمک روی مواد می پاشیم
و سیر داغ و 2 قاشق غذاخوری پیاز داغ نیز به آش می افزایییم و دیگر درب قابلمه را نمی گذاریم و اجازه می دهیم تا سبزی به مدت 30 دقیقه الی 45 دقیقه بپزد.بعد از پخت سبزی آش نمک و فلفل سیاه داخل آش می ریزیم
و می گذاریم تا آش با حرارت ملایم قوام یابد.در آخرین مرحله که آش جاافتاد کمی کشک اضافه می کنیم و آش را از روی حرارت بر می داریم و در شیرجوش روغن می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا داغ شود و نعناع خشک را داخل شیرجوش می ریزیم
و تفت می دهیم و از روی حرارت بر می داریم و آش گندم را در کاسه ای می کشیم و با سیرداغ و نعناع داغ و کشک تزئین می کنیم.
https://parsisara.com/ash-gandom-2763/
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر