طرز تهیه خورش طلا کوله
خورش طلا کوله
امروز
قصد داریم یک خورش خوش طعم و مجلسی که اصالتی گیلانی دارد به شما معرفی
کنیم . نام این خورش طلا کوله است و از بین خورش ها ، به خورش فسنجان شبیه
است . طلا کوله در زبان گیلانی به معنی جوجه خروس است و دلیل نامگذاری این
خورش ، استفاده از گوشت خروس است .
در شمال کشور این خورش به شکل
رایج با گوشت خروس پخته و طبخ میشود ولی اجباری در این امر وجود ندارد و
شما میتوانید با گوشت بوقلمون و مرغ که جز گوشت های سفید هستند آن را طبخ
کنید . اگر در شمال کشور این خورش خوشمزه را با گوشت مرغ طبخ کنند به آن
خورش طلا کوله غورابه میگویند
در ادامه آموزش آشپزی و طرز تهیه خورش
طلا کوله را با تمام نکات مهم آن در اختیار شما قرار میدهیم .مقدار موادی
که در اینجا قرار گرفته شده برای ۴ نفر است . اگر میخواهید برای تعداد
بیشتری این غذا را تهیه کنید باید مقدار مواد را بیشتر کنید .
مواد لازم برای خورش طلا کوله
گوشت خورشتی ۶۰۰ گرم
مغز گردو ۲۰۰ گرم
پیاز نسبتا بزرگ ۱ عدد
آرد برنج ۱ قاشق سوپخوری
سبزی خورشتی ۶۰۰ گرم
آبغوره ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع به اندازه کافی
زردچوبه و نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
طرز تهیه خورش طلا کوله
یک
پیاز نسبتا بزرگ انتخاب کنید . پوست پیاز را گرفته و به شکل نگینی برش
داده و خرد کنید . یک قابلمه انتخاب کنید . قابلمه را روی شعله گاز قرار
داده و روغن مایع را اضافه کنید . زمانی که روغن خوب داغ شد پیاز را اضافه
کنید و کمی تفت بدهید تا پیاز نرم و شفاف شود .
زمانی که پیاز نرم شد زمان اضافه کردن ادویه ها است .
زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا جذب
پیاز شود . گوشت خورشتی را شسته و به شکل قیمه ای برش میدهیم . گوشت را به
پیاز اضافه میکنیم .
پیاز و گوشت را با هم تفت میدهیم . به گوشت فرصت
دهید تا خوب سرخ شود و تغییر رنگ بدهد . زمانی که گوشت تغییر رنگ داد چند
لیوان آب داغ به قابلمه می افزاییم و درب قابلمه را میگذاریم تا گوشت با
شعله ملایم پخته شود .
سبزیجات را خوب شسته و به شکل ساطوری و ریز برش دهید و خرد کنید .
یک تابه انتخاب کنید ، کمی روغن بریزید و زمانی که روغن خوب داغ شد
سبزیجات را در روغن ریخته و خوب سرخ کنید . زمانی که گوشت نیم پز شد ، مغز
گردو چرخ کرده و سبزیجات را به گوشت اضافه کنید .
در
ادامه آرد برنج را آهسته آهسته در نیمی از یک لیوان آب سرد حل کرده و به
خورش اضافه کنید . شعله زیر گاز را کم کرده و اجازه دهید آب خورش تبخیر شود
و روی خورش روغن بیافتد . در نیم ساعت پایانی پخت غذا ، آبغوره را با فلفل
سیاه و نمک به خورش بیافزایید . خورش را با برنج سرو کنید و از خوردنش لذت
ببرید .
سبزی خورش طلا کوله
جعفری و نعنا و گشنیز ،
سبزی خورشتی خورش طلا کوله را تشکیل میدهند . برای تعداد چهار نفر باید از
مقدار ۱۵۰ گرم نعناع و ۱۵۰ گرم گشنیز و ۳۰۰ گرم جعفری استفاده کنید . یکی
از علل تلخی این خورش استفاده بیش از اندازه از نعنا است .
منبع : hamdore.com/5304-khoresh-tala-kooleh
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر