طرز تهیه آبگوشت بزباش
آبگوشت بزباش
آبگوشت بزباش یکی از انواع آبگوشت های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که از نظر ظاهر و طعم به آبگوشت سنتی یا همان دیزی شباهتی ندارد. اصالت این آبگوشت سنتی را به استان های همدان و خراسان نسبت می دهند.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی
قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر آبگوشت بزباش تهیه کنید. در صورتی که
می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری آبگوشت بزباش تهیه کنید کافیست مقدار
مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی آبگوشت بزباش با پورتال پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
مواد لازم آبگوشت بزباش
- پیاز ۱ عدد
- لیمو عمانی ۳ عدد
- دنبه گوسفندی ۵۰ گرم
- گوشت آبگوشتی ۴۵۰ گرم
- سیب زمینی متوسط ۳ عدد
- لوبیا سفید یا لوبیا قرمز ۱ فنجان
- مخلوط تره ، جعفری و شنبلیله ۲۰۰ گرم
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
دستور پخت
طرز تهیه آبگوشت بزباش
برای تهیه آبگوشت بزباش
ابتدا لوبیا سفید را در کاسه ای از آب می ریزیم و به مدت ۵ساعت اجازه می
دهیم تا در آب خیس بخورد و ۲ بار آب آن را تعویض می کنیم.در قابلمه ای که
برای پخت آبگوشت بزباش انتخاب کرده ایم روی حرارت قرار می دهیم
و
دنبه ها را در آن قرار می دهیم و صبر می کنیم تا آب شود و بعد پیاز را پوست
می گیریم و آبکش می کنیم و به چهار قسمت تقسیم می کنیم و به دنبه اضافه می
کنیم و با هم تفت می دهیم.بعد گوشت را می افزاییم
و زردچوبه ،
فلفل سیاه و نمک روی مواد می پاشیم و گوشت را کمی تفت می دهیم و لوبیا
سفید را در آبکشی می ریزیم و می شوییم و داخل قابلمه می ریزیم و با مواد
مخلوط می کنیم و ۷ الی ۸ لیوان آب روی مواد آبگوشت می ریزیم
و درب
قابلمه را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب غذا به جوش بیاید و بعد
حرارت را ملایم می کنیم تا گوشت و لوبیا سفید تقریبا به مدت ۳ ساعت خوب
مغز پخت شود. سپس لیمو عمانی ها را می شوییم و هسته های داخل آن را بیرون می آوریم
و
در کاسه ای از آب قرار می دهیم تا تلخی آن از بین برود و سبزی ها را پاک
می کنیم و می شوییم و در آبکشی قرار می دهیم تا آب آن ها کاملا خارج شود و
روی تخته آشپزخانه یا در میکسر سبزی ها را می ریزیم تا خرد شوند و آن وقت
تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم
و کمی روغن در آن می ریزیم و سبزی
ها را در روغن تفت می دهیم تا آب آن ها کشیده شود و کمی سرخ شوند و تابه
را از روی حرارت بر می داریم کنار می گذاریم و پس از گذشت ۳ ساعت به آبگوشت
سر می زنیم و گوشت و لوبیا را تست می کنیم
اگر پخته بودند سبزی را
نیز اضافه می کنیم و لیمو عمانی ها را نیز آبکش می کنیم و به مواد می
افزاییم و سیب زمینی ها را نیز پوست می گیریم و می شوییم و به چهار قسمت
تقسیم می کنیم و داخل قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا آبگوشت ۳۰
دقیقه دیگر بپزد.
پس
از گذشت پخت کامل تمام اجزای آبگوشت طعم آن را در آخر می چشیم و اگر نمک
آن کم بود مجددا روی آبگوشت می ریزیم و ۵ دقیقه بعد حرارت را خاموش می کنیم
و این آبگوشت متفاوت و خوش مزه را در کاسه می ریزیم و با نان سنگک تازه
نوش جان کنید.
منبع : parsiday.com/3415-abgousht-bozbash
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر