طرز تهیه آدانا کباب
آدانا کباب
به کبابی که به شکل لول شده و دراز بر سیخ های آهنی پهن قرار میگیرد ، آدانا کباب میگویند . این کباب با نام دیگر قیما کباب
یکی از محبوب ترین و معروف ترین کباب های کشور ترکیه است . آدانا کباب در
میان کباب های ایرانی به کباب کوبیده و در بین کباب های کشور ترکیه به
اورفا کباب بسیار شبیه است.
اورفا کباب مدت زمان کمتری کباب میشود و
طعم تند کمتری دارد . موضوع جالبی که وجود دارد این است که هم آدانا کباب و
هم اورفا کباب بر اساس نام شهر های آدانا و اورفا ترکیه نامگذاری شده اند.
در ترکیه کباب آدانا را بر روی یک منقل که سرباز است و پر از زغال چوب
سوزان ، درست میکنند.
این کباب بسیار پرمزه و خوش طعم است . این کباب در ترکیه با فلفل و پیاز و گوجه کبابی سرو میشود. آدانا کباب برعکس ظاهرش که مانند کباب بناب و کباب کوبیده است ، به شکل دونر کباب با سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی و خیارشور سرو میشود.
در
کشور ترکیه ، این کباب را با نان مخصوصی به نام پیتا مصرف و سرو میکنند .
نان پیتا یک نان گرد و صاف با قطری حدود بیست سانت است . این نان در
خاورمیانه و شمال آفریفا و مدیترانه مصرف بالایی دارد و شناخته شده است .
در زبان انگلیسی به این نان pocket bread میگویند .
در ادامه طرز
تهیه و پخت آدانا کباب را با تمام نکات آموزشی آن در اختیار شما قرار
میدهیم . مقدار موادی که در زیر قرار گرفته شده برای ۴ نفر است . اگر
میخواهید برای تعداد بیشتری این غذا را تهیه کنید باید مقدار مواد را بیشتر
کنید.
مواد لازم آدانا کباب
گوشت چرخ کرده ۶۵۰ گرم
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
پیاز نسبتا بزرگ ۲ عدد
فلفل دلمه ای قرمز یا نارنجی ۲ عدد
نان پیتا به تعداد نفرات
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه آدانا کباب
یک کاسه متوسط تا بزرگ انتخاب میکنیم و گوشت چرخ کرده را داخل آن میریزیم . کمی نمک و فلفل سیاه به گوشت اضافه میکنیم . یک رنده درشت برداشته و شروع به رنده کردن پیاز و فلفل دلمه ای میکنیم .
آبشان
را دور ریخته و فلفل دلمه ای و پیاز را به کاسه حاوی گوشت اضافه میکنیم .
همه مواد را با هم ترکیب کرده و خیلی خوب ورز میدهیم تا یک مایه کباب خوب و
یکدست نصیبمان شود. در دستور اصلی این کباب با ذغال درست میشود ،
پس
باید حدود دو ساعت مایه کباب را در یخچال بگذارید تا چسبناک تر و منسجم تر
شود . نکته دیگر اینکه اگر میخواهید این کباب را در تابه و به شکل کباب
تابه ای درست کنید اصلا نیاز نیست آن را در یخچال بگذارید
و میتوانید زمانی که مایه کباب را تهیه کردید آن را سرخ کنید .بعد
از گذشتن دو ساعت ، مایه کباب را از یخچال بیرون می آوریم . در ترکیه این
کباب را در سیخ های پهن به سیخ میکشند پس بهتر است شما هم از سیخ پهن
استفاده کنید .
منقل ذغال را آماده کرده و به این نکته که که تمام
ذغال ها روشن باشند دقت کنید چون ذغال خام تاثیر بدی در مزه کباب ایجاد
میکند . زمانی که کباب را خوب مغزپخت و کباب کردید ، کمی روغن زیتون درون نان پیتا ریخته
و کباب را با سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی و خیارشور و کاهو و سیب زمینی سرخ شده
میل و سرو کنید .اگر دوست دارید این کباب خوش طعم را در تابه درست کنید ،
باید یک تابه مناسب انتخاب کرده و بعد از اینکه مایه کباب را تهیه کردید
و
مایه منسجم و یکدست شد ، مایه کباب را با کمی روغن در تابه سرخ کنید و با
سبزیجاتی مثل گوجه فرنگی و خیارشور و … در نان پیتا میل کنید . اگر دوست
ندارید این غذا را به شکل ساندویچی و همراه خیارشور و گوجه و با نان سرو
کنید
میتوانید برنج را جایگزین کنید و به عنوان مخلفات از فلفل سبز و گوجه فرنگی و سیب زمینی کباب شده استفاده کنید .
این کباب در کنار برنج بسیار خوشمزه و لذیذ است و پیشنهاد ما به شما این
است که حتما یک بار این غذاش خوشمزه را در کنار برنج امتحان کنید .
منبع : hamdore.com/5335-adana-kabab
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر