خواص و مضرات تخمه آفتابگردان برای سلامتی

خواص و مضرات تخمه آفتابگردان برای سلامتی

خواص و مضرات تخمه آفتابگردان , عوارض و زیان های تخمه آفتابگردان , فواید و خاصیت های تخمه آفتابگردان , o hw jol Htjhf vnhk
خواص و مضرات تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان یکی از دانه‌های مغذی و مفید برای بدن می باشد که در سراسر جهان کاربرد دارد. در حقیقت میوه گل آفتابگردان به‌‌عنوان یک میان وعده و تنقلات عالی می‌باشد که از این میوه می توان برای روغن گیری و غذای پرندگان نیز استفاده کرد.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات تخمه آفتابگردان را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص تخمه آفتابگردان و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های تخمه آفتابگردان

کاهش کلسترول خون

تخمه آفتابگردان سرشار از چربی‌های غیراشباع است که به کاهش کلسترول بد خون کمک می کند. فیتو استرول ها و ویتامین‌ ای موجود در تخمه آفتابگردان به عنوان کاهش‌دهنده کلسترول بوده و فیبر موجود در این دانه‌های مغذی با دفع صفرا از بدن به کاهش کلسترول کمک می کند. چرا که برای سنتز اسیدهای صفراوی جدید به کلسترول نیاز است.

مناسب برای ورزشکاران

کسانی که ورزش‌های سنگین انجام می‌دهند بهتر است از تخمه آفتابگردان استفاده کنند چرا که این دانه دارای پروتئین و کربوهیدرات زیادی می‌باشد که به تامین انرژی بدن کمک کرده و ویتامین‌های موجود در تخمه آفتابگردان یک میان وعده عالی برای ورزشکاران و بدن سازان محسوب می شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن

روی یکی از مواد معدنی موجود در تخمه آفتابگردان می باشد که با تحریک کردن سلول‌های تی شکل به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و بدن را در برابر انواع عفونت‌ها مانند سرماخوردگی و آنفولانزا حفظ می‌کند.

کاهش خطر بیماری های قلبی

ویتامین سی و ای موجود در تخمه آفتابگردان یک منبع عالی برای حفاظت از قلب و پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی می باشد. با مصرف روزانه تخمه آفتاب‌گردان می‌توانید کلسترول بدن را کاهش داده که اینکار باعث جلوگیری از حملات قلبی ، آترواسکلروز و سکته قلبی می شود.

درمان یبوست

در تخمه آفتابگردان فیبر به میزان فراوان وجود دارد که به هضم غذا در معده و دستگاه گوارش کمک کرده و باعث درمان بیماری یبوست می شود. اگر می‌خواهید تعادل باکتری‌های روده را حفظ کرده و جذب مواد غذایی را بهبود ببخشید بهتر است از تخمه آفتابگردان را در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

کاهش وزن و لاغری

فیبر موجود در تخمه آفتابگردان باعث می‌شود تا حجم معده پر شده و احساس سیری کنید. ویتامین های بی موجود در تخمه آفتابگردان باعث تجزیه مواد مغذی شده و با تبدیل آن به انرژی به کاهش وزن کمک می‌کند. اگر می خواهید لاغری را تجربه کنید از این خوراکی خوشمزه استفاده کنید.

مناسب دوران بارداری

فولات در تخمه آفتابگردان وجود دارد که برای تشکیل لوله های عصبی سالم رشد، کامل جنین و شکل‌گیری اندام های نوزاد بسیار مؤثر می باشد. مصرف تخمه آفتابگردان در دوره بارداری از زایمان زودرس پیشگیری کرده و خطر ابتلا به عفونت‌های مکرر در نوزاد را به شکل ویژه ای کاهش می دهد.

کاهش قند خون

تخمه آفتابگردان یک منبع عالی برای دیابتی‌ها محسوب می‌شود چرا که دارای فیبر بوده که جذب قند خون را کاهش داده و منیزیم موجود در این ماده مغذی به بهبود حساسیت انسولین کمک می‌کند.

خاصیت ضد التهابی

ویتامین ای موجود در تخمه آفتاب‌ردان دارای خاصیت ضد التهابی می باشد و باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی همچون آسم، آرتروز و آرتریت روماتوئید می‌شود.

مناسب برای کودکان

شما می‌توانید از تخمه آفتابگردان برای سلامت کودکان خود نیز استفاده کنید، چرا که دارای فیبر فراوان است و یک منبع خوب آهن می‌باشد که برای معده، یبوست و کم‌خونی کودکان مؤثر است. ویتامین ای، منیزیم، فسفر، روی، پروتئین و فولات موجود در تخمه آفتاب‌گردان برای رشد کودکان ضروری می باشد.

کاهش خطر آلزایمر

برای جلوگیری از بیماری‌های مغز می توانید از تخمه آفتابگردان کمک بگیرید. ویتامین ای، روی و کولین در تخم آفتابگردان به‌وفور یافت می‌شود که در برابر بیماری‌های شناختی مانند آلزایمر و زوال عقل مفید بوده و باعث افزایش عملکرد حافظه می‌شود. اسید پانتوتنیک موجود در تخمه آفتابگردان به سنتز چربی‌ها کمک کرده و باعث تنظیم هورمونی و عملکرد بهتر مغز می شود.
عوارض و زیان های تخمه آفتابگردان

ایجاد مشکلات کلیوی

به دلیل آن که تخمه آفتابگردان دارای فسفر زیادی می باشد مصرف بیش از حد آن باعث ایجاد مشکلات کلیوی می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی فوری می توانید برای ۴ نفر باقالی پل...