خواص و مضرات گریپ فروت
خواص و مضرات گریپ فروت
گریپ فروت میوه ای می باشد که از تیره مرکبات است و از پیوند پرتقال
و دارابی حاصل شده است. این میوه مانند سایر مرکبات سرشار از ویتامین سی
می باشد که در فصل پاییز زمستان می توان از خواص آن برای درمان
سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده کرد.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات گریپ فروت را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص گریپ فروت و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های گریپ فروت
پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا
از گریپ فروت به عنوان یک ماده گیاهی برای درمان سرماخوردگی و
آنفولانزا استفاده می شود. در گریپ فروت آنتی اکسیدان هایی وجود دارد که
دارای خواص ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد باکتریایی هستند که می تواند از بروز
بیماری های سرماخوردگی و آنفلوانزا پیشگیری کند. همچنین دارای خاصیت ضد
سرطان و ضد التهاب است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
درمان یبوست
گریپ فروت دارای فیبر بسیار می باشد که فیبر برای درمان یبوست یک گزینه
بسیار عالی است. زیرا فیبر آب های روده را به خود جذب می کند و باعث
تحریک روده شده و حرکات روده را افزایش می دهد و عمل دفع را بهبود می
بخشد.
کاهش وزن و لاغری
از گریپ فروت همیشه به عنوان یک چربی سوز بسیار قوی و مهارکننده اشتها
یاد می شود. استشمام بوی گریپ فروت می تواند احساس گرسنگی را به میزان
قابل توجهی کاهش دهد و به همین دلیل می تواند برای افرادی که به دنبال
لاغری و کاهش وزن هستند بسیار عالی باشد.
همچنین در گریپ فروت فیبر بسیار وجود دارد که همین امر می تواند حجم
معده را پر کرده و گرسنگی را کاهش دهد و به شما احساس سیری بدهد همچنین از
ریزه خواری هایی که در روز انجام می دهید جلوگیری کند.
گریپ فروت می تواند هورمونی که عمل گوارش را تنظیم میکند تحریک کند و
ترشح آن را افزایش دهد. بهترین زمان برای مصرف گریپ فروت برای این که
بخواهید لاغر شوید نیم تا قبل از هر وعده غذایی می باشد.
مناسب برای کودکان
گریپ فروت سرشار از ویتامین C می باشد که کودک شما را در برابر عفونت ها
ایمن می کند. گریپ فروت غنی از فیبر است و از یبوست و سوء هاضمه در
نوزادان و کودکان پیشگیری می کند. گریپ فروت منبع عالی ویتامین A است که
برای رشد نوزاد و کودک شما مناسب می باشد.
درمان زخم معده
مصرف 10 تا 20 قطره آب گریپ فروت قبل از هر سه وعده غذایی می تواند برای درمان نفخ، ناراحتی معده و زخم معده مفید باشد.
سلامت کلیه ها
استفاده از گریپ فروت می تواند شما را از ابتلا به سنگ کلیه دور نگه
دارد و احتمال ابتلا به آن را کاهش دهد. شایع ترین نوع سنگ کلیه در میان
تمام افراد نوع سنگ های اگزالات کلسیم هستند و در نتیجه اسید سیتریک که در
گریپ فروت وجود دارد مانع از تشکیل این سنگ ها می شود و همچنین در صورت
وجود آن به درمان کمک بسیاری می کند.
کاهش فشار خون
استفاده از گریپ فروت می تواند فشار خون سیستولیک را کاهش دهد درنتیجه
برای افرادی که از فشارخون بالا رنج می برند می تواند مفید باشد. زیرا
گریپ فروت می تواند پتاسیم در خون را افزایش دهد درنتیجه بالا رفتن
پتاسیم باعث کاهش اثرات منفی سدیم می شود و فشارخون را پایین می آورد. اما
در مصرف گریپ فروت باید دقت داشته باشید اگر داروهای فشار خون نیفیدیاک و
افیدیتاب استفاده می کنید استفاده هم زمان با آن می تواند خطرناک باشد.
درمان کبد چرب
گریپ فروت دارای آنتی اکسیدان و مواد مغذی می باشد که باعث سم زدایی و
پاکسازی کبد می شود، همچنین گریپ فروت نیرینژنین است که برای درمان کبد چرب
مفید می باشد.
مناسب برای دیابت
گریپ فروت شاخص گلایسمی پایینی دارد و که باعث می شود برای کنترل قند
خون و کاهش حساسیت نسبت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید می
باشد.اما دقت داشته باشید با مصرف گریپ فروت واکنش افراد مبتلا به دیابت می
تواند بسیار متفاوت باشد، اگر شما دیابت نوع 2 دارید خوردن گریپ فروت پس
از غذا و چک کردن قند خون پس از آن می تواند به شما بگوید که می توانید از
گریپ فروت در رژیم خود استفاده نمایید و یا خیر.
سلامت قلب
مصرف گریپ فروت کاهش فشار خون و کاهش کلسترول خون بالا را به همراه دارد
که هر دوی آن باعث سلامت قلب و عروق خواهد شد. آنتی اکسیدان های موجود در
گریپ فروت از افراد در برابر بیماری های قلبی و سکته محافظت می کنند.
عوارض و زیان های گریپ فروت
افزایش خطر سرطان پستان
آب گریپ فروت می تواند باعث کاهش میزان استروژن در بدن شود و خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان افزایش دهد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر