طرز تهیه سوپ شیر
طرز تهیه سوپ شیر
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی می توانید برای 4 نفر سوپ شیر تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری سوپ شیر تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
مواد لازم سوپ شیر
- شیر ۱ لیتر
- کره ۵۰ گرم
- هویج ۱ عدد
- آب مرغ ۲ پیمانه
- سینه مرغ ۱ عدد
- جو پرک ۱۰۰ گرم
- خامه ۱۰۰ میلی لیتر
- جعفری ۱ قاشق غذاخوری
- آرد سفید ۳ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
طرز تهیه سوپ شیر
برای تهیه سوپ شیر مجلسی ابتدا جوپرک را در کاسه ای می ریزیم و آب روی آن می ریزیم و می گذاریم تا 1 الی 2 ساعت خیس بخورد و بعد در صافی می ریزم و آبکش می کنیم و داخل قابلمه ای که برای پخت سوپ تدارک دیده ایم می ریزیمو 2 لیوان آب نیز به آن می افزاییم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا حدودا 10 دقیقه بعد آب به جوش بیاید و کمی بپزد و پس از 10 دقیقه آب مرغ را می افزاییم.هویج را پوست می گیریم و می شوییم و رنده درشت می کنیم و داخل سوپ می ریزیم
و می گذاریم تا سوپ به مرور جوپرکش پخته شود.داخل قابلمه ای 4 لیون آب می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا زود به جوش بیاید و 1عدد پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و به چهار سمت تقسیم می کنیم
و زمانیکه آب به جوش آمد همراه با سین مرغ داخل آب در حال جوش قرار می دهیم و حرارت را ملایم می کنیم تا به مدت 30 الی 45 دقیقه پخته شود.کره را داخل قابلمه ای می اندازیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا ذوب شود
و آرد را کم کم به آن می افزاییم و تفت میدهیم تا بوی خامی آرد کاملا از بین برود و رنگ آرد نیز تغییر کند و شیر را کم کم به آن اضافه می کنیم و پیاپی هم می زنیم تا آرد گلوله نشود بلکه در شیر حل شود.به هم زدن همین طور ادامه می دهیم
تا سس غلیظی به دست بیاوریم و از روی حرارت قابلمه را بر می داریم.سوپ را گه گاه هم می زنیم تا جوپرک سر نرود. خامه را از یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط سازگار شود.پس از پخت سینه مرغ آن را از داخل قابلمه بیرون می آوریم
و در آبکشی قرار می دهیم و صبر می کنیم تا خنک شود و روی تخته آشپزخانه با چاقو خرد می کنیم و داخل سوپ می ریزیم.سس آرد و شیر را نیز بلافاصله به سوپ می افزاییم (اگر سوپ کمی سفت شده بود می توایند کمی آب جوش به آن اضافه کنید)
و می گذاریم تا سوپ با حرارت ملایم کاملا پخته شود و گه گاه آن را هم می زنیم.در آخرهای پخت سوپ نمک و فلفل به سوپ اضافه می کنیم و چند ساقه از جعفری را پاک می کنیم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم و به سوپ اضافه می کنیم
و 10 دقیقه بعد سوپ را خاموش می کنیم و کمی از سوپ را در کاسه ای می ریزیم و خامه را به آن اضافه می کنیم و با هم کاملا مخلوط می کنیم و بعد داخل سوپ می ریزیم (چون یکدفعه اضافه کردن خامه باعث بریده شدن در سوپ داغ می شود)
و هم می زنیم و سوپ شیر را داخل ظرف مورد نظر می ریزیم و با جعفری تزئین می کنیم.نوش جان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر