طرز تهیه مرغ شکم پر مازندرانی شمالی
طرز تهیه مرغ شکم پر
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی می توانید برای 4 نفر مرغ شکم پر تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری مرغ شکم پر تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
مواد لازم مرغ شکم پر
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۴ حبه
- هویج ۲ عدد
- کره ۵۰ گرم
- گشنیز ۲۵ گرم
- جعفری ۲۵ گرم
- مرغ متوسط ۱ عدد
- نعناع و پونه ۲۵ گرم
- رب انار ۲ قاشق غذاخوری
- زرشک ۱ قاشق غذاخوری
- مغز گردو ۴ قاشق غذاخوری
- سیب زمینی متوسط ۲ عدد
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مرغ شکم پر
برای تهیه مرغ شکم پر شمالی ابتدا فر را روشن می کنیم و روی 180 درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا گرم شود.بعد سبزی ها که شامل جعفری،گشنیز و نعناع و پونه هستند را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود.گردوها را با چاقو خرد می کنیم تا لای دندان احساس شود.(البته می توانید آن ها را پودر کنید) سپس پیازها و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم
و پیازها و سیرهای خرد شده را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و صبر می کنیم تا سرخ و طلایی شوند.سبزی های شسته شده را روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم و یا داخل خردکن می ریزیم و ریز تحویل می گیریم
و داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا آب سبزی ها کاملا تبخیر شود و کمی سرخ شوند و زرشک را به آن ها می افزاییم و همگی مواد داخل تابه را مخلوط می کنیم و گردوهای خرد شده را نیز اضافه می کنیم و بلافاصله زعفران دم کرده
و رب انار را اضافه می کنیم و خوب مواد را زیر و رو می کنیم و تفت می دهیم و از روی حرارت تابه را بر می داریم و در تابه ای کوچک یا شیرجوش 1 قاشق مرباخوری روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و رب گوجه فرنگی را داخل شیرجوش می ریزیم
و به مدت 1 دقیقه به طور مداوم تفت می دهیم تا بوی خامی آن از بین برود و به مواد داخل تابه اضافه می کنیم و مجددا مایه را مخلوط می کنیم تا طعم رب گوجه فرنگی به همه نقاط مواد برسد. پس از آماده کردن مایه داخل مرغ شکم پر،مرغ را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم
و همی مواد را با قاشق داخل شکم مرغ می ریزیم و با نخ و سوزن شکم مرغ را می دوزیم و کره را داخل تابه ای می گذاریم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا ذوب شود و با قلمو داخل کره می زنیم و روی مرغ می کشیم تا کاملا مرغ آغشته به کره شود.
سیب زمینی ها را پوست می گیریم و می شوییم و به هر مدلی که تمایل دارید روی تخته آشپزخانه خرد می کنیم و همین طور هویج را نیز پوست می گیریم و می شوییم و خرد می کنیم و سینی فر را بیرون می آوریم و هویج و سیب زمینی های خرد شده را کف سینی می چینیم
به طوریکه کاملا کنار هم قرار بگیرند و مرغ را روی آن ها آرام می گذاریم و کمی نمک و فلفل روی مرغ می پاشیم و سینی محتوی مرغ را داخل فر قرار می دهیم تا به مدت 90 الی 120 دقیقه در فر بماند تا مغز پخت و سرخ و طلایی شود.
پس از اینکه مرغ شکم پر کاملا پخت و طلایی شد سینی فر را بیرون می آوریم و مرغ را آرام در ظرف مورد نظر می گذاریم و آرام نخ های دوخته شده را خارج می کنیم و سیب زمینی و هویج های پخته شده را نیز کنار مرغ می چینیم و با سس کچاپ مرغ شکم پر را نوش جان کنید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر