طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی اصفهانی و شیرازی
طرز تهیه حلیم بادمجان
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی سنتی می توانید برای 6 نفر حلیم بادمجان تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری حلیم بادمجان تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای 6 نفر
مواد لازم حلیم بادمجان
- پیاز ۳ عدد
- لپه ۵۰ گرم
- برنج ۱۰۰ گرم
- مغز گردو ۵ عدد
- کشک ۳۰۰ گرم
- بادمجان ۳۰۰ گرم
- گوشت سردست ۳۰۰ گرم
- نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه حلیم بادمجان
برای تهیه حلیم بادمجان خوشمزه ابتدا لپه را در کاسه ای می ریزیم و تا سطح آن آب اضافه می کنیم و می گذاریم تا 5 ساعت خیس بخورد و 2 الی 3 مرتبه در این مدت آب آن را تعویض می کنیم تا نفخ آن از بین برود.بعد در آبکشی می ریزیم و آبکشی می کنیمو در قابلمه ای که برای تهیه حلیم بادمجان تدارک دیده ایم لپه ها را می ریزیم و 3 لیوان آب داخل قابلمه می ریزیم و اول روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب به جوش بیاید و بعد از جوش آمدن حرارت را ملایم می کنیم تا لپه ها به مرور زمان مغز پخت شوند.
1 عدد از پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در قابلمه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم و می گذاریم تا سبک شود.
گوشت سردست را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و در اندازه های 5 در 5 سانتیمتر خرد می کنیم و پیازها را بررسی می کنیم و کمی زردچوبه روی آن ها می پاشیم و تفت می دهیم و گوشت ها را به پیازها اضافه می کنیم
و تفت می دهیم تا رنگ گوشت ها کاملا تغییر کند و 5 لیوان آب سرد داخل قابلمه می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و ابتدا حرارت را زیاد می کنیم تا آب بجوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا گوشت به مرور زمان کاملا پخته شود.
سپس باذمجان ها را پوست می گیریم و می شوییم و در آبکشی آن ها را می چینیم تا آب اضافه آن ها خارج شود و در تابه ای روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و بادمجان ها را داخل تابه می چینیم تا سرخ شوند و آن ها را بر می گردانیم
تا طرف دیگرشان نیز سرخ شود و در توری آن ها را می گذاریم تا روغن اضافه آن ها خارج شود و بعد در کاسه ای بادمجان ها را می ریزیم و با گوشتکوب برقی یا دستی آن ها را کاملا پوره می کنیم و کنار می گذاریم.لپه را بررسی می کنیم
اگر نرم و پخته شده بود برنج را می شوییم و آب آن را خالی می کنیم و به لپه ها اضافه می کنیم و می گذاریم تا با لپه بپزد و لعاب بیندازد.آن وقت به گوشت نیز سر می زنیم و کمی از آن را زیر دندان تست می کنیم اگر پخته بود
تکه های گوشت را در آبکشی می گذاریم تا خنک شوند و روی تخته آشپزخانه آن ها را می گذاریم و با چاقو گوشت ها را ریش ریش می کنیم و کنار می گذاریم. پس از اینکه گوشت ها و بادمجان ها را له و پوره کردیم به ترکیب برنج و لپه سر می زنیم
،اگر برنج لعاب انداخته بود،کشک را در کاسه ای می ریزیم و با کمی آب کاملا حل می کنیم و به برنج و لپه می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم و بعد گوشت ریش شده و بادمجان پوره شده را به آن ها اضافه می کنیم و مغز گردو ها را نیز با چاقو خرد می کنیم
و به مواد حلیم بادمجان اضافه می کنیم و همگی مواد را با هم مخلوط می کنیم و صبر می کنیم تا غذا حسابی جابیفتد.پیازهای باقیمانده را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه خلالی خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم
و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و پیازها را داخل می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و دیگر به آن ها دست نمی زنیم تا طلایی و سرخ شوند. پس از سرخ شدن پیازها را در توری می ریزیم تا روغن اضافه آن ها خارج شود و برای تزئین استفاده کنیم و تابه را از روی حرارت بر نمی داریم
و سریع نعناع خشک را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم(اگر نیاز به روغن بود مجددا روغن داخل تابه می ریزیم) و تابه را از روی حرارت بر می داریم و حلیم بادمجان قوام یافته را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با پیاز داغ،نعناع داغ و یا گردو روی آن را تزئین می کنیم و حلیم بادمجان را با نان نوش جان کنید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر