طرز تهیه دلمه بادمجان
طرز تهیه دلمه بادمجان
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی اصیل ایرانی
می توانید برای 5 نفر دلمه بادمجان تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید
مقدار کمتر یا بیشتری دلمه بادمجان تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم
کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید.
مواد لازم برای 5 نفر
مواد لازم دلمه بادمجان
- پیاز ۳ عدد
- سیر ۳ حبه
- لپه ½ پیمانه
- برنج ½ پیمانه
- گوجه فرنگی ۳ عدد
- بادمجان بزرگ ۵ عدد
- سبزی دلمه ۲۰۰ گرم
- گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
دستور پخت دلمه بادمجان
طرز تهیه دلمه بادمجان
برای تهیه دلمه بادمجان تبریزی
ابتدا لپه را در کاسه ای می ریزیم و روی آن آب می ریزیم و به مدت 6 ساعت
می گذاریم تا خیس بخورد و در این مدت 2 الی 3 مرتبه آب آن را تعویض می
کنیم.بعد در قابلمه ای کوچک 2 لیوان آب می ریزیم
و لپه ها را آبکش می کنیم و داخل قابلمه می ریزیم و روی حرارت ملایم می
گذاریم تا نیم پز شود.پوست بادمجان ها را می گیریم و داخل آن ها را به
آرامی خالی می کنیم و روی آن ها نمک می پاشیم و در سینی می چینیم تا به مدت
30 دقیقه تلخی و آب اضافه آن ها خارج شود
و بعد آبکشی می کنیم و در صافی می گذاریم تا خشک شوند.سبزی دلمه که شامل
ریحان،نعناع،پیازچه،مرزه،شوید به اندازه یکسان هست را پاک می کنیم و می
شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود و بعد در پارچ خرد
کن می ریزیم
تا ریز تحویل بگیریم و یا روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم.بعد در
قابلمه ای کوچک 2 لیوان آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و روی
حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب زودتر به جوش بیاید.برنج را می شوییم و آب
آن را خالی می کنیم
و داخل آب در حال جوش می ریزیم و اجازه می دهیم تا 5 دقیقه با آب جوش
پخته شود.بعد دانه ای از برنج را لای دندان تست می کنیم اگر مغز آن کمی سفت
بود ولی اطراف آن نرم بود برنج را باید آبکشی کنیم. سپس 2 عدد از پیاز را
به هراه 2 حبه از سیر را پوست می گیریم
و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در تابه ای روغن می
ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و پیازها و سیرهای خرد شده را داخل
تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا کمی سبک شوند و گوشت چرخ کرده را نیز می
افزایییم
و تفت می دهیم و کمی نمک و فلفل روی آن می پاشیم و تفت می دهیم تا رنگ
گوشت کاملا تغییر کند و رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه می کنیم و 1 دقیقه
تفت می دهیم و لپه تغریبا نیم پز شده را همراه با سبزی دلمه به مواد داخل
تابه می افزاییم
و بلافاصله کمی نمک روی مواد می پاشیم و با هم مخلوط می کنیم و پیاپی
تفت می دهیم تا سبزی آب نیاندازد و زمانیکه رنگ سبزی کمی تغییر کرد درب
تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم مواد کمی بپزند.
پس از 10 دقیقه که داخل تابه بخار پیچید درب تابه را بر می داریم و برنج
آبکشی شده را می افزاییم و با مواد مخلوط می کنیم و تامل می کنیم تا آب
داخل مواد کاملا تبخیر شود و تابه را از روی حرارت بر می داریم و اجازه می
دهیم تا مواد داخل دلمه خنک شود.
تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و
بادمجان ها را در تابه می چینیم و می گذاریم تا کمی سرخ شود.آن ها را با
قاشق جابه جا می کنیم تا همه نقاط بادمجان ها سرخ شود و در توری قرار می
دهیم
تا روغن اضافه آن ها خارج شود و کمی خنک شوند. تا خنک شدن بادمجان ها
زمان داریم تا سس دلمه بادمجان را آماده کنیم.1 عدد پیاز و 1 حبه سیر
باقیمانده را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی ریز خرد
می کنیم
و در تابه ای بزرگ کمی روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و
پیاز و سیر را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم و گوجه فرنگی ها را می
شوییم و ریز خرد می کنیم(بهتر است پوست آن ها را بگیرید) و داخل تابه می
ریزیم
و با سیر و پیاز سبک شده تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند (می توانید 1 قاشق
غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز اضافه کنید)و 2 لیوان آب و کمی نمک و فلفل روی
مواد می ریزیم و درب تابه را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم
تا آب داخل تابه به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا سس کمی
غلیظ شود . سپس داخل بادمجان ها را با مایه دلمه پر می کنیم(ترکیب
گوشت،برنج،لپه و….) و بادمجان های آماده شده را داخل سس می چینیم
و درب تابه را می گذاریم و به مدت 30 الی 45 دقیقه اجازه می دهیم تا
بادمجان ها با حرارت ملایم در سس طعم دار و کاملا پخته شوند.دلمه های
بادمجان را در ظرف قرار می دهیم و روی آن ها سس غلیظ شده می ریزیم.نوش جان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر